Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

Veliki dalmatinski restoran Pelegrini otvorio se mjesec dana ranije nego lani

pelegrini-tim

Jedan od najvažnijij hrvatskih restorana 21. stoljeća, šibenski Pelegrini, prošle je godine radio tek nekoliko mjeseci. Prvi dalmatinski Michelinov restoran otvorio se početkom lipnja a zatvorio već 27. rujna. Chef i vlasnik Rudi Štefan u međuvremenu je otvorio zanatsku pekarnicu Pupa by Pelegrini, kao sigurniji izvor stalnih prihoda.

adsense_content_v3

Log into Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

Ove se godine Pelegrini otvorio već prošli ponedjeljak 3. svibnja, s dva menija. Veliki degustacijski meni košta 895 kuna, a vinska pratnja uz taj meni 600 kuna. Četveroslijedni meni košta 715 kuna. Gosti sami biraju sadržaj četverosljednog menija, od 14 ponuđenih jela poput kamenica , gofa i krastavca , tartara od teletine, pidoča na buzaru, terine od inćuna, tune s čičokama ili flana od jagoda.

Osim ova dva menija, Pelegrini od danas pa do 22. svibnja u susradnji s Mastercardom i JRE nudi poseban trosljedni meni koji za dvoje košta 700 kuna, što je fenomenalna cijena za Štefanov rang kuhanja i za Pelegrinijev ambijent i servis. Otvaranje Pelegrinija sjajna je vijest za hrvatsku gastronomiju i znak optimizma za šibenski turizam.

aqua-panna-sidebar
ulje-2021-naslovnica

Veliki dalmatinski restoran Pelegrini otvorio se mjesec dana ranije nego lani

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min